Külterületi kerékpárút létesül Nyírbátor és Nyírgyulaj között

 

Mintegy 420 millió forint ráfordításával új külterületi kerékpárút épül Nyírbátor és Nyírgyulaj között a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program jóvoltából.

A 2018-ban felújított 4105-ös jelű úttal párhuzamosan létesülő kerékpárút tovább növeli az útszakasz biztonságát mind a gépjárművezetők, mind a kerékpárosok számára.

A beruházás jelenlegi állapotát és a nyomvonalat Becsei György polgármester társaságában tekintettük meg.

Átadtuk a Nyírbátor és Nyírgyulaj között megépült külterületi kerékpárutat prof. dr. Palkovics László miniszter úr társaságában.

A 2018-ban felújított 4105-ös jelű úttal párhuzamosan mintegy 420 millió forint ráfordításával 5,2 kilométeren létesült kerékpárút tovább növeli az útszakasz biztonságát mind a gépjárművezetők, mind a kerékpárosok számára.

Térségünkben jelenleg tíz kerékpárút épül, vagy épült már meg korábban, ezekből hat belterületen, négy pedig külterületen segíti a közlekedésbiztonság javítását. Célunk ezen kerékpárutak megépítésével hazánk egyik legnagyobb egybefüggő kerékpárút hálózatának kialakítása, ezzel is növelve térségünk turisztikai vonzerejét.

KÉPEK

Nyomtatás