Öt körmönfont gazember csapdát állított fel Orbán Viktornak és kormányának. Mély szegénységbe döntötte a magyar népet.

Gyurcsány, Bajnai Veres, Oszkó és Simor, pár nappal az ország gazdasági összeomlása előtt, az IMF pártoskodó EU és USA bennfenteseivel egyetértésben, 2008-ban kedvezőtlen rossz feltételű IMF. EU és Világbanki hitelt vettek fel. Nem válogathattak a kínált hitelösszeg kedvezőbb kimeneteléről, mert matt helyzetbe kerültek.
Gyors beavatkozásra volt szükség, hogy Magyarország gazdasága kártyavárként össze ne omoljon.

2006-tól nem vették észre és nem kezelték az Amerikából kiinduló, később világméretűvé váló (2008) gazdasági válságot. Szakemberek figyelmeztetése ellenére is hirdették, hogy Magyarországot a válság nem fenyegeti. Ezzel megtévesztették a vállalkozókat és a lakosságot is, akik ez időben devizahitelekért álltak sorba. (ez későbbi fejezet lesz)
Rossz gazdaságpolitikájukból eredően a csődhelyzetbe juttatták az országot. Elvették a külföldi befektető kedvét. Az országot morális, gazdasági válságba sodorták.
Tudták a közvélemény kutatók adataiból, hogy csúnyán elvesztik a választásokat. Látszott ez abból is, hogy kormányzásukat 2006-tól diktatórikus karhatalmi formában tartották fent.
Az IMF-től 15,7 milliárd dollárt, az Európai Uniótól 8,1 milliárd dollárt a Világbanktól pedig 1,3 milliárd dollárt hívtak le A hitelkeretet 2010 márciusáig használhatta fel Gyurcsányék MSZP-s kormánya. A készenlétért 0,25%-os kamatot számolnak fel évente, a felvett összeg után a kamat 5-6%.
"A Gyurcsány kormány az IMF kérésére 600 milliárd forintos "bankmentő-csomagot" is létrehozotak az OTP, a Magyar Külkereskedelmi Bank, és a CIB Bank vehette igénybe, melyért cserébe állami részesedést ígértek a bankokból"
A bankokat, mint tudjuk megsegítettük, a részesedésről nem tudok.
2008-ban euróban és dollárban felvett összeg visszafizetésének, ütemezését Orbán kormány 4 évére tetették.
Ez a spekulatív megoldás jónak tűnt és előre tapsoltak, hogy a Fidesz - KDNP kormány ebbe belebukik. Ha ez után ők újra hatalomra kerülnek, több évtizedre megoldották volna a hatalomszerzést és tovább folytathatták volna az ország kiárusítását.

Tehát, hogy a tényeknél maradjunk: - az IMF-től 2008-ban felvett hitel visszafizetését, 2012 őszétől negyedévenként 900 milliós eurós törlesztésben, Orbán Viktor és kormányának kell visszafizetni.
Megjegyzem, hogy az IMF kihasználta a hozzá nem értő politikusok hibáját és az ország gazdasági bedőlését hogy tisztességtelenül önmaga javára fordította a hitelütemezést, és a kamat mértékét is. Mondanom sem kell, hogy elvtársaink mindent aláírtak, csak, hogy a gondok enyhüljenek.

Így kerülhetett sor, hogy az Orbán kormánynak: 2013-ban 3300 milliárd eurót kell fizetnie az IMF-nek és a többi hitelezőnek.. Június végéig 1500, majd decemberig még 1800 milliárd euró a törlesztésünk Összesen ötmilliárd euró devizafinanszírozási követelést kell teljesítenünk idén.
2014-ben is e körüli az összeg, amit a gazdaságunkból kell kivennünk.

Lehet Mesterházy Attilának MSZP-s, Bajnai Gordonnak Együtt 2014-es és Gyurcsánynak a DK-s rendezvényeken kiabálni, szavazóit hülyíteni, hogy az Orbán kormány alatt szegényedett el az ország.
Csupán arról van szó, hogy az ő általuk elherdált pénzt, A Fidesz-KDNP kormánynak kell visszafizetni!
Nem kell elhallgatni a tényeket. Ki kell beszélnünk magunkból, mi eredményezi, hogy nem érezzük a minőségi változást. Talán jobban megértjük, hogy ha lejár 2014-ben a törlesztés, látni és érezni fogjuk a színvonalunkon is a gazdasági erősödést.

Képzeljük csak el, ha 5 milliárd eurót országon belül a mi javunkra költhetünk el?


Ezt a korrupt, felelőtlen, országunkkal hazardírozó bandát pedig a hatalomba ne engedjük többé! Helyette teremtsük meg a módját a felelősségre vonásukra!

 


csili

Küldje el véleményét!


Érdemes megnézni