Az MSZP 3,5 éven keresztül azzal hitegetett mindenkit, hogy megújul, maguk mögött hagyták a Gyurcsány-korszakot, ehhez képest megszavazták a Gyurcsány-koalíció választási listáját – hangsúlyozta Kósa Lajos.

A Fidesz alelnöke szombati sajtótájékoztatóján reagált az MSZP kongresszusán történtekre, ahol miniszterelnök-jelöltté választották Mesterházy Attilát, és megszavazták a közös listát, melyen előkelő helyet foglal el Gyurcsány Ferenc.

Mesterházy Attila feliratkozott az őszödi listára. Gyurcsány Ferenc balatonőszödi önbevallása, vagyis hogy "hazudtunk reggel, éjjel meg este", továbbra is érvényes. Az MSZP kongresszusa ugyanis megszavazta a Gyurcsány-koalíció választási listáját – mondta el Kósa Lajos. Emlékeztetett, a Mesterházy Attila vezette MSZP Gyurcsány Ferenc kiválása után 3,5 éven keresztül azzal hitegetett mindenkit, hogy megújulnak, és minden szempontból maguk mögött hagyják a Gyurcsány-korszakot.

" 3,5 éven keresztül hazudtak folyamatosan, becsapták Magyarországot, most pedig az utolsó pillanatban megszavazták a Gyurcsány-koalíció listáját."

A Fidesz alelnöke a „megújulási” folyamat kapcsán felidézte Szanyi Tibor megnyilatkozásait, aki olyanokat mondott, hogy Gyurcsány Ferenc esetében két dolog jöhet szóba: csillag vagy lipót. Így utalt a börtönre vagy a bolondokházára. Egy másik bejegyzésében az MSZP-s politikus azt is írta, megzakkant bolsi-milliárdosokkal nem lehet jövőt építeni. Most viszont az MSZP kongresszusa – szembeköpve korábbi 3,5 év politikáját – Mesterházy Attila vezetésével megszavazta a Gyurcsány-koalíció parlamenti listáját – jelentette ki a Fidesz alelnöke.

Kósa Lajos szerint most is érvényes az őszödi doktrína, hiszen 3,5 éven keresztül hazudtak folyamatosan, becsapták Magyarországot, most pedig az utolsó pillanatban megszavazták a Gyurcsány-koalíció listáját. A fideszes politikus aláhúzta, kizárólag Gyurcsány Ferenc forgatókönyve jött be. Nem jött be Mesterházy Attila forgatókönyve, aki az elmúlt 3,5 évet Gyurcsány-mentesítéssel töltötte - de ha valaki megnézi a listát, láthatja, sikertelenül. Még a legfrissebb arc talán Kuncze Gábor, de ő is csak azért, mert elfeledkeztünk róla – jegyezte meg. A fideszes politikus szerint Bajnai Gordon forgatókönyve se jött be, aki ernyőszervezetet létrehozva a baloldal miniszterelnök-jelöltje szeretett volna lenni. A fideszes politikus megemlítette, talán még Fodor Gábor forgatókönyve volt sikeres, akinek az volt az elképzelése, hogy bejusson egyszemélyes show-ként a parlamentbe.

Kósa Lajos aláhúzta, semmi jót nem várhatunk a baloldaltól. Emlékeztetett, a Gyurcsány-koalíció 2002 és 2010 között 15-ször emelte a rezsiárakat, elvett egyhavi nyugdíjat, eltörölte a családi adókedvezményt, megduplázta a munkanélküliséget, vizitdíjat vezetett be, és eladósította az országot. A Gyurcsány-koalíciótól csak a Fidesz tudja megvédeni az országot. Isten óvja az országot attól, hogy Gyurcsányék még egyszer bizalmat kapjanak az ország vezetésére, mert nyolc év alatt tökéletesen bizonyították alkalmatlanságukat – szögezte le. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy meggyőzzük az embereket arról, hogy még egyszer ne adjanak bizalmat és esélyt a Gyurcsány-koalíciónak – hangsúlyozta a Fidesz alelnöke.

Érdemes megnézni