Áprilisi akasztásra készülnek az MSZP-s aktivisták?

Felfokozott hangulatban érkezhettek haza szombati nagygyűlésükről az MSZP aktivistái; úgy tűnik, hogy lelkesedésük központi eleme a Mesterházy Attila és az ellenzéki összeborulás prominensei által mindvégig tagadott akasztás volt.

Áprilisi akasztásra készülnek az MSZP-s aktivisták?

Az egyik aktivista, aki jelen volt a közönség soraiban az MSZP sportarénabeli szombati kongresszusi nagygyűlésén, este, a rendezvényről hazaérkezve Facebook-üzenőfalán ismerősével beszélte meg az esemény legfőbb üzenetét (ismeretes, hogy a Hír TV vasárnap tette közzé a felvételét – a szerk.). Amikor egyik beszélgetőtársától a hogylétéről érdeklődött, ismerőse úgy válaszolt, hogy „Kösz jól! Várom az áprilisi akasztást!” Erre az aktivista megerősítően azt reagálta, hogy „Lógni fognak!” Beszélgetőpartnere válaszul egy akasztófa kötelének a képét posztolta azzal a kommentárral, hogy „Én már elkészítettem, jöhetnek sorba!” Az MSZP-aktivista lájkolta a köteles képet a megjegyzéssel együtt.

Mint ismert, a szocialista nagygyűlésen a nézőtérről kiabálta be valaki azt, hogy „Kötelet!”, amit több újságíró már akkor a helyszínen egyértelműen hallott. Mesterházy Attila azonban nem határolódott el a kijelentéstől, sőt átvette.

A botrány kipattanása után az MSZP kijelentette: a „cáfolhatatlan tény” az, hogy Mesterházy Attila a tömegből érkező bekiabálások közül a börtön szót hallotta – aki pedig mást állít, azt beperelik. A pártelnök ezt azóta szóban és írásban is megerősítette. Ezt követően az ATV beidézett egy „tanút”, aki állítása szerint jelen volt az eseményen, és ellentmondásos nyilatkozatában szintén kiállt a börtönös verzió mellett.

Egy fideszes ilyen helyzetben már lemondott volna, így a legkevesebb, hogy a pártelnök bocsánatot kér – reagált a történtekre Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója pedig kijelentette: az MSZP-nek inkább bocsánatot kellene kérnie ahelyett, hogy perrel fenyegeti azokat, akik hallották, mi hangzott el a nagygyűlésén.

A rendszerváltást követően „25 év után elhangzik egy ilyen olyanok szájából, akik működtették a szocialista halálgyárat, […] mégis hogy gondolják ezt?” – kommentálta a történteket Wittner Mária, 1956-os halálraítélt, a Fidesz országgyűlési képviselője, hozzátéve: a szocialisták nem változtak semmit, ezt bebizonyította a 2006-os, ötvenedik évfordulós megemlékezés vérbe fojtása.

 

2014. január 30., csütörtök - forrás: MNO, szerző: VZ

 

Érdemes megnézni