Az MSZP és a baloldal régi arcai mögött ma is régi politika van - jelentette ki Rogán Antal.

A Fidesz frakcióvezetője csütörtökön, napirend előtti felszólalásában arról beszélt, két szocialista képviselő nevét tanulta meg az elmúlt egy hétben a magyar közélet: Simon Gáborét és Józsa Istvánét.

Rogán Antal megfogalmazása szerint „Simon Gábor százmilliókat tartott egy titkos ausztriai bankszámlán 2008 óta, és mindezt eltitkolta a magyar közvélemény elől”. Hozzátette, a szocialista politikus hétfőn leadott, új vagyonnyilatkozata is arról tanúskodik, hogy még mindig titkolózik.
A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője kitért rá, Józsa István cége 6 milliárd 607 millió forint bevételre tett szert a paksi atomerőműből. Mindkét ügy a szocialisták és a magyar baloldal kétszínűségének a szimbóluma. Bort isznak és vizet prédikálnak – szögezte le Rogán Antal.

 

"Simon Gábor és Józsa István ügye a szocialisták és a magyar baloldal kétszínűségének a szimbóluma."

A frakcióvezető megjegyezte, a szocialisták ma ellenzik a paksi atomerőmű bővítését, pedig „korábban hevesen támogatták azt”. Rogán Antal emlékeztetett, „2010. február 26-án, Bajnai Gordon még büszkén feszített egy molinó előtt, amire az volt írva, hogy a paksi atomerőmű bővítése közös ügyünk”. Bajnai Gordon akkor még azt mondta, hogy az olcsó, magyar energiához Paks kell. Ma mindennek az ellenkezőjét mondja – mutatott rá Rogán Antal, aki szerint ez nem véletlen.
Józsa István cégének több mint 6 milliárd forintos bevétele azt mutatja, önök addig támogatták a paksi atomerőművet, amíg anyagi hasznot húztak belőle – mondta a szocialista képviselőkhöz fordulva a Fidesz frakcióvezetője. Kitért rá, Simon Gábor nemrég még az MSZP második embere volt; „gyalogolt az éhségmenet élén, zsebében egy eltitkolt, több százmilliós osztrák bankszámlakivonattal”.

Rogán Antal szerint ebben nincsen semmi újdonság, a szocialisták ugyanezt tették 2002-ben, amikor Lendvai Ildikó arról beszélt, hogy nem lesz gázáremelés, Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök pedig azt mondta, hogy nem fogják eltörölni a gyerekek után járó adókedvezményt, és nem szüntetik meg a kedvezményes kamatozású, államilag támogatott lakáshiteleket. Mégis megtették mindegyiket – húzta alá a kormánypárti politikus.
 

Rogán Antal arra is emlékeztetett, 2006-ban Gyurcsány Ferenc volt az, aki a választások után bevallotta, hogy a kampányban hazudtak reggel, éjjel, meg este. Most, a szocialisták részéről ugyanez történik – vélte a frakcióvezető, aki szerint „az MSZP és a baloldal régi arcai mögött ma is régi politika van.” Simon és Józsa, Gyurcsány és Bajnai, Kuncze és Fodor a fényes bizonyíték arra, hogy önök semmit sem tanultak és semmit nem felejtettek. Magyarországnak nincs szüksége még egy Gyurcsány-korszakra – zárta szavait Rogán Antal.

Érdemes megnézni