A Békemenetet most hatodik alakalommal rendezték meg 2014. március 29-én. A mostani felvonulás volt a legnagyobb az eddigiek közül. Széles Gábor azt mondta, több mint négyszáz busszal jöttek a vidéki szimpatizánsokat a rendezvényre.

A résztvevők egy része kokárdát viselt, a legtöbben a tömegben településnevek táblái alatt vonultak és molinókat vittek magukkal, olyan feliratokkal, mint "Szilárd meggyőződésünk, hogy nemzetet építeni csak tiszta erkölccsel lehet", "Vezess Viktorunk, s veled indulunk, küzdelemre hív az élet, hadd kövessünk benne téged".

A felújított Kossuth térre egyébként már jóval a kezdésként meghirdetett délután egy óra előtt érkeztek a résztvevők a Civil Összefogás Fórum rendezvényére. A menet elindulása előtt megjelent a téren a Szavazz a Jobbik ellen Facebook-csoprt pár száz aktivistája. Ők is csatlakoztak a békemenetelőkhöz.

A menet élén Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, Széles Gábor nagyvállalkozó, Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője és Fricz Tamás politológus haladt, az "Egy az ország - 2014. április 6-a" feliratú nemzeti színű transzparenst vitték maguk előtt. Az indulás előtt a nemzeti színű, székely zászlókat, CÖF-ös és fideszes lobogókat lengető emberek elénekelték a magyar és a székely himnuszt.

Nem sokkal délután fél kettő után elindult a hatodik Békemenet. A Hír24 helyszíni tudósítója szerint az Alkotmány utca és a Kossuth tér zsúfolásig tömve van, nagyon lassan haladnak a felvonulók. A rendezvényre az ország minden részéből jöttek szimpatizánsok. Kollégánk Solymárról, Kaposvárról, Sopronból, Orosházáról érkezett csoportokkal is találkozott.

A Deák tér közelében ellentüntetők fogadták a menetet, "A párttal, a néppel egy az utunk" kezdetű kommunista indulót énekelték, valamint Orbán Viktor miniszterelnököt és Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló zászlókat emeltek a magasba. A fehér inget és úttörőnyakkendőt viselők "Éljen az orosz-magyar barátság! Éljen bölcs vezérünk, Viktor!" feliratú molinót helyeztek el egy előre kiépített színpadon.

A békés tömeg az ellentüntetőket meglátva füttykoncertben tört ki és hangosan zúgott: "Hajrá Fidesz!", "Éljen a Fidesz"! - jelezte helyszíni tudósítónk.

A tömeg eleje 15 óra után tíz perccel érkezett meg a Hősök terére, ahol a Fidesz tart nagygyűlést. Orbán Viktor 15 órára tervezett beszéde a téren késni fog, amíg a békemenet résztvevői mind meg nem érkeznek. Helyszíni tudósítónk közben arról számolt be, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utat ismét megnyitották a forgalom előtt.

Széles Gábor útközben bejelentette, miközben a legutolsó békemenetre csupán 200, a mostanira 400 busszal érkeztek vidékről az emberek, és úgy becsüli, hogy a mostani békemeneten résztvevők száma eléri majd az egymilliót. Az Arany János utcánál azt jelentették be a szervezők, hogy a tömeg vége még a Kossuth téren van.

 Megtelt a Hősök tere, a Fidesz választási gyűlését Joseph Daul, az Európai Néppárt elnökének beszéde nyitotta: Magyarország és a Fidesz eredményeit, valamint Orbán Viktor kvalitásait méltatta. A francia politikus szerint Orbán Viktor azon európai vezetők sorába tartozik, akik nemcsak megnyerni, hanem megtartani is képesek voltak a választók bizalmát, ami válság idején nem kis dolog. Mert az igazságot mondták a magyaroknak, és mert helyes döntéseket hoztak, amelyeknek már látszanak az eredményei.

Nyolc nap múlva véget ér kormányzásunk első négy éve. Még négy évet kérünk - kezdte beszédét a miniszterelnök. Szűnni nem akaró viktorozás a válasz. Magyarországot átalakítottuk, megújítottuk. Nem véletlen, hogy a Hősök terére szervezték a gyűlést, ugyanis ezen téren kezdődött Magyarország felszabadítása - mondta  kormányfő. 2010 áprilisában alkotmányos forradalmat csináltunk, mindenkinek a tudomására hoztuk, hogy magyarországnak nem kell többé a baloldal jelmezbálja.

Orbán Viktor szerint elvégeztek mindent, amit lehetett, sőt sokszor úgy érzi, annál többet is.E nagyszerű történet második fejezete kezdődhet. Magyarnak lenni azt jelenti, hogy része vagyunk egy nyílt és hatalmas összeesküvésnek, hogy Magyarországot Magyarországnak tartsuk meg. Az igazán nagy tettek azonban még csak most jönnek. Egy szó, mint száz, lehet eső, lehet sár, mi szeretünk és tudunk is magyarok lenni - mondta Orbán Viktor.

A kormányfő szerint amikor majd megírják e négy év "példátlan történetét", le fogják írni, hogy a magyarok a modern Európában 2010-ben páratlan egységet hoztak létre, bevezették a méltányos közteherviselést, és kiterjesztették azt a bankokra és a multikra is. A választási esélyekről szólva azt mondta, a csillagok jól állnak, a Fidesz-KDNP esélyes a győzelemre. De az esélyesség még nem győzelem, azért nagyon keményen meg kell dolgozni. Egy a zászló, egy a tábor, csak a Fidesz - fogalmazott a kormányfő.

Érdemes megnézni