A mai napon az egész magyarságot képviselő Országgyűlés alakult meg – hangsúlyozta Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője, kedden.

Az európai néppárti politikus a nyíregyházi EP-választási fórumon kiemelte: ez volt az igazi nemzetegyesítés, megjegyezve, hogy az EP-választás egy következő lépés ezen az úton. Mivel a határon túli magyarok is szavazhatnak, kézenfekvő volt, hogy a Fidesz nemzeti listát állít – mutatott rá.
Az április 6-i ismételt kétharmados eredményt történelmi győzelemnek nevezve, emlékeztetett, hogy míg a 2010-es választáson arról kellett dönteniük az embereknek, hogy egy korrupciótól terhelt, széthulló országban vagy egy fejlődő, épülő országban akarnak élni, addig az idei választáson már a kormány megkezdett munkájáról szavazhattak a választók.

 

Szájer József szólt arról is, hogy a nemzeti érdek védelme a tétje az EP-választásnak, ugyanis, mint mondta: sok kérdésről Brüsszelben döntenek, ezért a védelem frontja is ott van.
A kormány eredményeit sorolva az EP-képviselő úgy fogalmazott: véget vetettek a multik kivételezett helyzetének, ezért 2010-től már nemcsak az emberek viselték a válság terheit, mert a különadókkal részvételre kényszerítették a nagy nemzetközi cégeket is. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az elmúlt négy évben 300 ezer új munkahely jött létre, „a bérek emelkedésének ütemében pedig Európa-bajnokok vagyunk”

"Az Európai Unióban benn kell lenni, de nagyon határozottan kell képviselni saját érdekeinket."

A rezsicsökkentést példátlannak nevezve, kifejtette: a mindennapi megélhetés költségeinek csökkentését is meg kellett védeni Brüsszelben, ugyanis már az első lépést óriási ellenállás fogadta. 

Ezek az eredmények egyenként és együtt is „kiverték a biztosítékot Brüsszelben”, mert súlyos érdekeket sértettek – mutatott rá.

Ugyanakkor hangsúlyozta: az Európai Unióban benn kell lenni, de nagyon határozottan kell képviselni saját érdekeinket.
Nem mindenki nézte jó szemmel törekvéseinket, különösen a bukott baloldal - közölte. Ennek kapcsán felidézte, még meg sem alakult a második Orbán-kormány, máris arról beszéltek az MSZP-s képviselők, hogy Magyarország képtelen megállni saját lábán, és az uniós elnökséget sem tudja végigvinni.
Szájer József kijelentette, hogy hazánk szokatlan megoldásokat alkalmazott a válságkezelésben a brüsszeli bürokraták által javasolt megszorítások és elvonások helyett.
Az egyes külföldi EP-képviselők választójogi törvény, alaptörvény és médiatörvény ellen indított támadásának valódi okát a fideszes politikus a különadókban, a rezsicsökkentésben és a magyar vállalatok helyzetbe hozásában látja, ugyanis szerinte: "azzal mégsem állhattak a világ elé a multinacionális vállalatok, hogy nem szeretnek adót fizetni”.
A magyar baloldal lejárató akcióit érintve arra szólított fel, hogy ne azokat küldjük az Európai Parlamentbe, akik saját országuk ellen lobbiznak.

"Ha az energiaárak a vállalkozások számára is olcsóbbak, akkor a hazai cégek sokkal versenyképesebbé válnak, ezért kell a rezsicsökkentést megvédeni."

Kitért arra is, hogy 2010-től uniós érdekképviseletünk iránya megváltozott, ugyanis a korábbi igazodási kényszer helyett képviselőink vállalták a konfliktusokat. Hozzátette: a határon túli képviselők is sokat dolgoztak, hogy az alaptalan vádakat elhárítsák.
Az EU-s forrásokat érintve Szájer József úgy fogalmazott: „nem akarom elvenni a babérokat a miniszterelnöktől, hiszen ilyen kemény és furfangos tárgyalások nélkül nem juthattunk volna ekkora támogatáshoz a következő hétéves ciklusban”.
Ha az energiaárak a vállalkozások számára is olcsóbbak, akkor a hazai cégek sokkal versenyképesebbé válnak, ezért kell a rezsicsökkentést megvédeni – szögezte le. Egyúttal hangsúlyozta: Magyarország számára kitörési pont lehet az olcsó energia, ezért az új parlament a lehető leghamarabb határoz a közműcégek nonprofittá tételéről is.
A nemzeti érdekek védelmében szövetségesünk Európa legerősebb politikai mozgalma, az Európai Néppárt, melynek ötödik legerősebb tagja a Fidesz – emelte ki, megjegyezve, hogy hazánk érdekérvényesítési ereje messze meghaladja az ország méretét.
Szájer József, óvva mindkét szélsőségtől, úgy fogalmazott: a Jobbik által javasolt kilépés az Európai Unióból súlyos anyagi veszteségeket okozna. Ezzel szemben a baloldali szélsőség szerint mindig igazodni kell az uniós elvárásokhoz, ami szintén nem járható út – fűzte hozzá.
A hazánk által eddig küldött uniós biztosok nem képviselték Magyarország érdekeit az Európai Bizottságban - mondta. Olyan emberek kellenek oda, akik, ha szükséges, kiállnak a nemzeti érdekért – utalt arra, hogy idén ősszel már a Fidesz delegálhatja az Európai Bizottság magyar tagját.

Az európai képviselet lényegét Szájer József úgy foglalta össze: szeretnénk tiszteletet kivívni a magyaroknak, nem engedjük az uniós pénzek elvonását, és azt, hogy lejárassák Magyarországot. Az EP-képviselő ezért azt kérte, hogy május 25-én mindenki menjen el szavazni. Nem elég a kormány teljesítményét itthon megvédeni, hogy holnapra ne omoljanak le az elért eredmények, azokat Brüsszelben is meg kell védeni – szögezte le.

"Kiélezett viták várhatóak az EP-ben."

A városban az uniós forrásokból mintegy 28 milliárdos fejlesztés záródott le vagy van folyamatban – mondta Kovács Ferenc, Nyíregyháza fideszes polgármestere. Az Európai Unió egy nagy lehetőség, de csak annyit tudunk kihasználni belőle, amennyit az EP- és önkormányzati képviselők munkája lehetővé tesz - fogalmazott.

Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, kiélezett viták várhatóak az EP-ben, ezért felértékelődik minden egyes fideszes képviselő munkája.

Érdemes megnézni