Kósa Lajos szerint nem segít az országon, ha a baloldalon előhúznak miniszterelnök-jelöltként egy újabb marionettfigurát, mivel a meghatározó emberek ugyanazok, akik az előző korszakban is vezették az országot.

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerdán Debrecenben - egy más témában rendezett sajtóeseményen - az ellenzéki egyeztetések újranyitásáról azt mondta: "tisztul a kép a tekintetben, hogy mégiscsak összeáll az a csapat, amely 2002 és 2010 között teljesen tönkretette az országot."

"Őrült hiba lenne most ugyanazokra bízni az ország vezetését, akik bizonyították, hogy teljes mértékben alkalmatlanok."

Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Lendvai Ildikó, Kovács László, Puch László - sorolta a neveket, hozzátéve: "egyetlen új figura sincs, mindegyik meghatározó befolyású volt az előző nyolc évben".
Kósa Lajos megítélése szerint egy új kormányfőjelölt megnevezése csak a 2009-es "miniszterelnök-castingot" idézné.
"Biztos apróhirdetés is lesz, hogy miniszterelnöknek látszó embereket keresünk az MSZP-székházban. Én azt gondolom, hogy ez semmiképpen sem lehet alternatíva az országnak" - mondta.
Hozzátette: 2010 óta nagyon sokat tudott a mostani kormány a romokból eltakarítani. Szépen elindult az ország, jobban teljesítünk, "őrült hiba lenne" most ugyanazokra bízni az ország vezetését, akik bizonyították, hogy teljes mértékben alkalmatlanok - jelentette ki.

Érdemes megnézni