Bohózatnak titulálta a baloldal összefogását Kósa Lajos a Hír TV P8 című műsorában. A Fidesz százezer aktivistával készül a választásokra – tette hozzá az ügyvezető alelnök.

Újra összeállt a dózercsapat – kommentálta Mesterházy, Bajnai és Gyurcsány újabb összeborulását a politikus. A nem mindennapi leánykérést pedig bohózatnak titulálta, hiszen a felek keményen támadták egymást, elég csak arra gondolni, hogy Gyurcsányt hibbant milliárdosnak nevezték. Emellett programjaikat „kölcsönösen cáfolták”, elég csak a határon túliakhoz való hozzáállásukat megnézni. „Így egy háztartást sem lehet vezetni” – tette hozzá.

Kósa: Egy háztartást sem lehet így vezetni

Eddig annyi rajzolódik ki a programjaikból, hogy hozzányúlnának a rezsicsökkentéshez és adókat emelnének – húzta alá a Fidesz ügyvezető alelnöke. Nincsen közös programjuk, csupán az Orbán Viktor elleni gyűlölet tartja össze a csapatot. A baloldali összefogás nem a baloldali szavazók, hanem a jobboldal mozgósítására alkalmas – jelentette ki Kósa Lajos. Az összefogásnak nem lesz olyan hatása, hogy összefogja a baloldali tábort, mert amennyit hoz, annyit visz is például Gyurcsány Ferenc pártja – tette hozzá a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Több tartaléka van a jobboldalnak

Ha jól látja – folytatta –, közös miniszterelnök-jelölt nincs, csupán az MSZP-nek van egy miniszterelnök-jelöltje. Kósa Lajos szerint az Együtt–PM leküzdötte magát a parlamenti bejutási küszöb környékére, oda, amilyen támogatottsággal rendelkezik a Demokratikus Koalíció, az MSZP-nek pedig semmit nem mozdult előre a népszerűsége. Hozzáfűzte, hogy szerinte azok körében, akik nem válaszolnak a közvélemény-kutatók kérdéseire, több tartalékkal rendelkezik a jobboldal.

A Fidesz felkészült

A Fidesz felkészült a választásokra, százezer aktivistát mozgósítanak, és készülnek a kampányfilmek és a szórólapok – tette hozzá. A kormány pedig folytatja a rezsicsökkentést, hiszen még nem érték el a kitűzött célt, miszerint a magyar átlagfogyasztó vásárlóerő paritáson annyit fizessen a rezsiért, mint az európai átlag.

A Bajnaiék által sokat hiányolt nyílászárócseréről és szigetelési programról elmondta, hogy ebbe illeszkedik a panelprogram is, amit folytatnak. Eddig a lakások 40 százalékát sikerült korszerűsíteni – tette hozzá. Emellett készülnek arra is, hogy a programot kiterjesztik a hagyományos házakra.

A Kúria az időt húzza

Időnyerésre játszik a Kúria a devizahiteles-ügyben – mondta a műsorban Kósa Lajos. A Fidesz ügyvezető alelnöke nem tartja kézenfekvőnek, hogy a magyar legfőbb bírói fórum az Európai Bíróság döntésétől tegye függővé állásfoglalását. A politikus hozzátette: várják a Kúria jogegységi döntését az eddig válasz nélkül hagyott kérdésekben, de a következő időszakban még a frakció és a parlament is foglalkozni fog a devizahitelesek ügyével.

 

Érdemes megnézni