Felkészülten várja a tavaszi országgyűlési választást a Fidesz-KDNP, és az önkéntesük is egyre több, mióta kiderült, hogy "összeállt a Gyurcsány-koalíció" - mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Közölte, már 27 ezren jelentkeztek a Fidesz által életre hívott Magyar Csapat nevű szerveződésbe, hogy részt vegyenek a kormánypártok választási felkészülésében. A jelentkezések üteme pedig felgyorsult, mióta mindenkinek világossá vált, hogy "a baloldal igazi főnöke Gyurcsány Ferenc", ő diktálja az ellenzéki forgatókönyvet, az ő akarata érvényesül - tette hozzá. Hangsúlyozta, nagy szükség van a rezsicsökkentés melletti kiállásra is, mert "az új Gyurcsány-koalíció" azt eltörölné.

"Az új Gyurcsány-koalícióban is ugyanazok álltak össze, akik már egyszer tönkretették az országot", és ma is ugyanazzal a programmal készülnek - mondta.
 
 Kocsis Máté kifejtette: a következő egy hónap több mint száz "rezsifóruma" mellett a Fidesz-KDNP mintegy háromszáz nagyobb rendezvényre készül a kampányidőszakban. Terveik szerint a választási felkészülést segítő aktivistáik száma el fogja érni a százezret. Emellett 22 ezer ember kerül majd be Fidesz-KDNP-s delegáltként a szavazókörökbe, az ő felkészítésük megkezdődött jogászok, választási szakértők részvételével - tájékoztatott.
 
 "Ilyen felkészülten, ilyen szervezetten még soha nem készült a Fidesz és a KDNP a választásra" - állapította meg a politikus.
 A Fidesz kommunikációs igazgatóját megkérdezték a tájékoztatón arról, hogy a nap folyamán az Együtt-PM aktivistái a paksi atomerőmű tervezett bővítése ellen tiltakoztak a kormánypárt budapesti Lendvay utcai székházánál. Kocsis Máté nevetségesnek, szánalmasnak nevezte az akciót, majd úgy fogalmazott: "látszik, Karácsony Gergelyéknek az a szerep jutott a Gyurcsány-koalícióban, hogy mindenféle bohócságokat elvégezzenek. (...) Csak az marad nekik ebből az úgynevezett összefogásból, hogy felmossák velük a padlót". Paks nem politikai kérdés, hanem Magyarország energiabiztonságának kérdése - jelentette ki.
 
 Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP választmánya egyhangúlag támogatta a baloldali ellenzéki pártok kedden megkötött választási megállapodását, a kormánypárti politikus megismételte álláspontját, vagyis hogy a baloldalon minden Gyurcsány Ferenc forgatókönyve szerint történik, és a szombati választmányi döntés is tisztázza ezen erőviszonyokat, hiszen "egyetlen hang nélkül" tudomásul vették, hogy a volt miniszterelnök akarata érvényesül.
 Mesterházy Attila MSZP-elnöknek a pártja és a baloldal megújítására tett "tiszteletreméltó kísérlete nem sikerült" - összegezte véleményét.
 
 Az újságírók arról is faggatták Kocsis Mátét, hogy Rétvári Bence, a KDNP alelnöke azt kérte, távolítsák el a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) aulájából Karl Marx szobrát. A kommunikációs igazgató azt mondta, nem tudott a kereszténydemokrata kezdeményezésről, de egyetért vele.
 
 Végül azt is megkérdezték tőle, hogy a Hír TV felvétele szerint gyermekek kampányolnak az MSZP-nek. "A bajai és a kislétai videó után azt hittük, hogy nincs lejjebb a baloldalon. Gyurcsány Ferenc megjelenésével, hadrendbe állításával e téren is csalódni kellett: van még lejjebb" - kommentálta a hírt a Fidesz politikusa, aki arra szólította fel a szocialista pártot, mellőzze az ilyen kampánytechnikáit, mert a magyar politikai kultúrának nem lehet része, hogy általános iskolás gyermekek osztogassanak pártszórólapot, ami egyébként törvényességi kérdéseket is felvet.

Érdemes megnézni