Meg kell védeni a banki ügyfeleket a bankok trükközésével szemben - közölte Kocsis Máté Az Estében.

Már februárban bővülhet az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség - közölte a Fidesz frakcióvezetője. A legnagyobb kormánypárt szerint a bankok megpróbálják átverni az embereket a februártól érvényes, 150 ezer forintos ingyenes felvétellel kapcsolatban, és több helyen is korlátozzák az automatákból felvehető összegeket. Rogán Antal azt ígérte: még a választások előtt szigoríthatják a törvényt.

"a kormánypártok világossá tették, nem fogják engedni, hogy a bankok az emberek rovására degeszre keressék magukat."

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója Az Estében elmondta: nem ez az első eset, hogy az emberek pénztárcáját érintő intézkedés kapcsán a bankok kiskapukat próbálnak találni, amivel a saját profitjukra ismét szert tehetnek. Ez történik az ingyenes készpénzfelvétel körül is – mondta. Hozzátette: minden a profitról szól, holott „a kormánypártok világossá tették, hogy nem fogják engedni, - ha kell újabb törvényjavaslatot fognak benyújtani - hogy a bankok az emberek rovására degeszre keressék magukat”. Meg kell védeni a banki ügyfeleket a bankok trükközésével szemben – közölte.

Reagálás a Jobbik kritikájára

A Jobbik szerint Orbán Viktor keddi bejelentése a tiszthelyettesek béremeléséről csak "kampányfogás", Pintér Sándor kijelentése, miszerint Magyarországon rend van, pedig "a legnagyobb hazugság". Erről Kocsis Máté elmondta, hogy a Jobbik politikai kommunikációjának meghatározó eleme a rendre vonatkozó állandó kritika. A Fidesz kommunikációs igazgatója ugyanakkor közölte: valóban van még feladata a Belügyminisztériumnak a közbiztonság terén, de amit eddig elértek az figyelemre méltó, tekintve azt, hogy 2010-ben mit örököltek. „Cél, hogy valamennyi településen legyen állandó rendőri jelenlét, nagy lépések történtek, de van még feladat” – mondta Kocsis Máté.

Harmadik rezsicsökkentés újabb vizsgálattal

Azzal kapcsolatban, hogy a harmadik rezsicsökkentés utána a brüsszeli bizottság közölte, hogy megvizsgálja az árszabás kérdéseit, Kocsis Máté elmondta: nem az első eset, hogy a rezsicsökkentés bejelentése után az uniós bürokraták, vagy valamilyen szervezet fenyegetőzik és eljárásokra tesz javaslatot. Az első rezsicsökkentés után is ugyanez volt, ez a szokásos támadás - mondta. Hozzátette: kitartunk a rezsicsökkentés mellett, azt szeretnénk, ha rájönne mindenki, hogy bármilyen támadás éri a magyar családok terheit csökkentő intézkedéseket, határozottan ki fogunk állni, nem lesz ez esetben sem másképp – nyilatkozta az M1 esti műsorában.

Az MSZP-nagygyűlésen történtekről

A Fidesz ügyvezető alelnöke bocsánatkérésre szólította fel Mesterházy Attilát a hétvégi MSZP-nagygyűlésen elhangzott bekiabálás miatt. Kósa Lajos szerint elfogadhatatlan, hogy a pártelnök beszéde közben nem határolódott el attól a szimpatizánstól, aki szerint kötelet érdemel Felcsút polgármestere. Ezzel kapcsolatban Kocsis Máté elmondta: „mindenki világosan hallhatta, hogy mi történt, mi hangzott el, és hogyan reagált Mesterházy Attila. (…) Kár küzdeni azért, hogy megmagyarázzák, hogy ez nem így történt, hiszen mindenki hallotta” – nyilatkozta. Hozzátette: bele fognak gabalyodni, bele fognak kerülni egy olyan hazugságspirálba, amiből már nagyon nehéz kijönni, Baján sem sikerült, ugyanennek vagyunk a szemtanúi. „Várjuk Mesterházy Attila bocsánatkérését és várjuk, hogy a Gyurcsány koalíció valamennyi politikusa őszintén szembenézzen azzal, hogy mi is történt valójában” – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Érdemes megnézni