Hiteltelen az a párt, melynek a politikája mélyre taszította a családok százezreit - reagált Hoppál Péter a szocialisták pénteki nyilatkozatára.

A Fidesz szóvivője pénteki sajtótájékoztatón reagált Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) mai nyilatkozatára is. Hoppál Péter képmutató magatartásnak nevezte, hogy a szocialisták féltik a karácsonyt és a szegény embereket emlegetik. Hiteltelen az a párt, melynek a politikája mélyre taszította a családok százezreit; a szocialisták 2010 előtti gazdaságpolitikájukkal mélyítették a szegénységet – szögezte le. Kormányzásuk alatt nem a szegény családok érdekeit nézték, hanem lepaktáltak a mohó multikkal és bankokkal – tette hozzá.

az MSZP kormányzása alatt megduplázta a munkanélküliséget, a fél országot segélyre ítélte

A Fidesz szóvivője emlékeztetett, az MSZP kormányzása alatt megduplázta a munkanélküliséget, a fél országot segélyre ítélte, valamint a tömeges devizahitel-felvétel és többszázezer család otthonának a veszélybe kerülése is a szocialisták kormányzásának az időszakára esett. Ha a szocialistákon múlik, ma félmillió családnak otthona se lenne, ahol a karácsonyt töltheti – jegyezte meg. Arra is emlékeztetett, hogy a szocialisták kormányzása alatt a fizetés felét elvitte az adó.

A sajnálkozó szavak mögött a cselekedeteket kell nézni, ily módon válnak a szocialisták szavai hazugsággá – húzta alá a fideszes politikus. A szocialisták, szavaik mögött ma is egy Fájni fog programra készülődnek, mely fájdalmas döntéseket jelentene a bérből és fizetésből élőknek, a nyugdíjasoknak és a magyar családoknak; valamint radikális adóemelést jelentene és eltörölné a rezsicsökkentés eredményeit. Ebből pedig 2014-ben sem kérnek a magyar emberek – fogalmazott Hoppál Péter.

Érdemes megnézni